Midsommarpicknick i Helsingborg 24 juni 2022

Skruv deltar i Sofieros midsommarfest. Det blir traditionellt midsommarfirande, och det är fri entré till parken hela dagen.

Sofiero slott, Sofierovägen 131, Helsingborg
Fredag 24 juni 2022

Efter att midsommarfirandet på Sofiero har blivit inställt på grund av myndigheternas coronarestriktioner, hoppas vi på att det kan genomföras som vanligt 2022.

Vi i Skruv samlas kl 12.15 på gräsmattan innanför entrén. Håll utkik efter skylten med Skruvs logotyp! (Blir du försenad, ring för att hitta oss.)

Midsommar på Sofiero är en tradition som går tillbaka till kungens tid då man bjöd in grannar och närboende att delta i firandet. Idag, liksom då är både stora och små midsommarfirare välkomna på ett traditionellt midsommarfirande. Ta med picknickkorgen och slå er ner i gräset på den kungliga fotbollsplanen och njut av mängder av dans och lek kring Sofieros vackra midsommarstång. Under dagen underhåller även Lugguddegillet med traditionell folkdans.

På midsommarafton är slott, utställningar och restauranger på Sofiero stängda. Hela parken är dock öppen och väl värd en promenad. Vi ses!

Projektledare:.

människor som håller varandra i handen och går på en gräsmatta
Midsommarfirande på Sofiero 23 juni 2017. Foto: Niklas Bönnemark.