Jevgenij Sergejevitj

Jag är professionell schackspelare i 1:a vuxenkategorin, upplärd vid Tjigorin-schackklubben i S:t Petersburg. Jag började spela schack väldigt tidigt, enligt mina föräldrar visste jag redan vid två års ålder hur pjäserna rör sig. Det minns jag inte, men jag vet säkert att schackspelandet redan när jag var sju upptog en stor del av mitt liv.

För mig har schack alltid varit inte bara ett spel; för mig var det arbete, vila, underhållning, konst och också ett sätt att lära känna mig själv. Jag kunde ägna långa stunder åt att studera stora schackspelares positioner eller partier helt enkelt för att jag fascinerades av denna värld full av utmaningar, kreativitet, gåtor och oväntade lösningar.

Med tiden upptäckte jag att mina vänner och deras yngre bröder och systrar drömde om att lära sig att spela schack men tyckte att det verkade väldigt svårt. Det blev intressant för mig att lära ut schack, att inviga andra i detta spännande och nyttiga spel. Jag började organisera olika schackklubbar (och inte bara) och undervisade först klasskamrater i Ryssland på ryska, och sedan barn i Sverige på engelska och nu på ryska.

För mig är Skruvs ryska barnverksamhet ett underbart tillfälle att fortsätta göra det jag älskar så mycket – att bekanta barn i alla åldrar med schack och dess fördelar. Jag är glad att träffa nya intressanta människor, att lära av och med dem.

mansansikte