logo

Brännboll i Malmö

Vi samlas i Pildammsparken för att spela brännboll.

Tallriken, Pildammsparken, Malmö
Söndag 17 september kl 16.00–17.30

Nu är det dags att damma av Skruvs brännbollsutrustning! Dags att finslipa på svingen, öva upp spurterna och sikta in kastarmen. 🙂 Efter helgens aktiviteter träffas vi på den stora runda gräsmattan Tallriken i den centralt belägna Pildammsparken för brännbollsspel. Brännboll passar alla åldrar, och man tar sig runt planen i sin egen takt.

Bjud gärna med familj och vänner. Ju fler vi blir, desto roligare! Efter matchen går de som vill till något kafé i närheten och fikar. Alla är välkomna, och ingen föranmälan krävs.

Obs! Väderberoende aktivitet!
Vid dåligt väder ställs brännbollen in. Det meddelas i så fall på Facebook. Är du tveksam, ring Niklas på 070-715 45 00.
Se evenemangets Facebooksida »

Det spelar ingen roll om vi vinner eller förlorar,
Det är gemenskapen som är äkta magi.
Vi skrattar och hejar på varandra,
En stund av lekfullhet som inget kan slå.

människor som spelar brännboll
människor som spelar brännboll

Regler för brännboll

Deltagarna delas in i två lag, och matchen spelas i två halvlekar à 10 minuter. Den ena halvleken är det ena laget ”inne” och den andra ”ute”. En domare utses vars uppgift är att döma snedslag och brända, ansvara för speltiden samt att skriva poäng.

Innelaget ska stå på led bakom brännaren och fjärde rundmärket. Den som är först i ledet är slagmannen och ska ha gott om utrymme mellan sig och den spelare som står i tur att slå nästa slag.

Varje spelare får max tre slag på sig. Vid godkänt slag får spelaren inte fortsätta även om han har något slag kvar. Godkänt är ett slag som går innanför rundmärke nr 1 och 4 och som inte studsar innan. Om en spelare misslyckas med alla tre slagen får han lämna över till näste man samt gå till rundmärke nr 1.

Alla rundmärken måste rundas. Innespelare som står vid rundmärke nr 1, 2 eller 3 måste stå bakom rundmärket då han väntar på slag. Då spelare passerar rundmärke nr 4 är han ”inne”. Bränd blir den inne­spelare som befinner sig mellan två rund­märken då brännaren får bollen, trampar på brännplattan och ropar ”bränd”. Bränd spelare går, oavsett var han befinner sig, direkt till rundmärke nr 1. Slagmannen väljer själv om han vill vänta tills spelaren är på plats.

Ett lag kan bli utebränt om alla spelare i laget befinner sig på banan och ingen lyckats ta sig in. Vid ett sådant tillfälle byter lagen direkt, oavsett speltiden.

Poäng innelaget: 1 p för inkommen spelare, 5 p för frivarv (eget slag). Poäng utelaget: 1 p för bränning, 1 p för lyra, 2 p för enhandslyra.

skiss med pilar och rundningsmärken

Detta är ett Skruvarrangemang.
Planering: Skruvs styrelse.
Layout och marknadsföring: Niklas Bönnemark.

I evenemanget deltog 7 personer.

människor som spelar brännboll
Бренбол на пікніку Скрува 11 липня 2009 року. Фото: Нурія Беннемарк.