Uppgifter
Som dokumenterare är dina uppgifter:
- att fotografera vid våra evenemang och förberedelserna inför dessa
- att skriva bildtexter eller längre rapporter/beskrivningar
- att skicka in fotona och bildtexterna/beskrivningarna till den som ansvarar för arkivet.
Kvalifikationer
Önskvärda kvalifikationer:
- någon erfarenhet av Wordрress eller annat system för webbpublicering (CMS)
- kunna uttrycka dig väl i skrift på svenska, gärna som modersmål
- någon kunskap i ryska för att kunna se sammanhang i texter och undvika grova fel. Texterna på ryska bör dock skrivas av personer med ryska som modersmål. (Nästan all information på webbplatsen ska finnas både på svenska och på ryska. Som experiment har vi även lagt ut viss information på ukrainska och vitryska.)
Omfattning
Arbetet, som omfattar några timmar i veckan på fritiden, ibland mer, har hittills varit oavlönat. Eftersom föreningen varken har någon egen lokal eller egen dator, utförs arbetet i hemmet på egen dator.
Mycket av arbetet är numera automatiserat, och man kan skapa fler mallar för att effektivisera arbetet ännu mer. Den tekniska plattformen kräver dock ibland vissa inställningar och viss erfarenhet av arbete med webbserver, så tills vidare kommer den tidigare webbredaktören, Niklas Bönnemark, att kvarstå som webbtekniker. För mer information om arbetet kontakta Niklas på e-post eller telefon.
Ansökan
Ansökan lämnas skriftligt till Skruvs styrelse på e-post senast 2 februari 2015.
Om Skruv
Föreningen Skruv bildades 2001. Vi vänder oss dels till svenskar för att sprida kunskap om länderna i f.d. Sovjetunionen (främst Ryssland, Ukraina och Vitryssland), dels till rysktalande personer i Sverige för att sprida kunskap om svensk kultur och det svenska samhället. Genom våra aktiviteter försöker vi främja integrationen. Vi bedriver olika aktiviteter, för närvarande främst i Malmö. Bland våra fasta grupper finns ett center för komplementär utbildning för rysktalande barn, en ryskspråkig musikteatergrupp för barn, en litteraturklubb som regelbundet ger ut en samling dikter och prosa samt en sånggrupp som mest sjunger på ryska, ukrainska och vitryska. Bland våra återkommande aktiviteter märks årliga nyårsföreställningar för rysktalande barn, fester vid olika högtider, musik- och litteraturaftnar, filmkvällar, studiebesök, picknickar på sommaren samt föredrag och studiecirklar i olika ämnen med anknytning till föreningens verksamhetsområden.