logo

Historien runtomkring oss i Simrishamns kommun i juli 2024: Glimmingehus slott

Är du fascinerad av medeltiden, riddare, slottsliv och hur Nordens bäst bevarade medeltida borg kom att byggas? Då har du hittat rätt! Skruv besöker Glimmingehus!

Glimmingehus slott, Borgvägen 6, Hammenhög
Datum och tid bestäms senare

Historien runtomkring oss

Under 2024 genomför Skruv ett projekt som kallas ”Historien runtomkring oss”. Det går ut på att vi gör studiebesök på platser med runstenar, arkeologiska utgrävningar, kyrkogårdar, museer med mera i Öresundsregionen. Målgruppen inkluderar den växande gruppen rysktalande i regionen samt personer med ursprung i området som är intresserade av att fördjupa sina kunskaper om historien.

historiskt landskap vid kusten

Studiebesöken hålls på lätt svenska för att underlätta förståelsen och främja integrationen. Genom att erbjuda en tillgänglig plattform för att utforska historiska platser strävar projektet efter att skapa en meningsfull och inkluderande upplevelse för deltagarna. ”Historien runtomkring oss” är därmed en satsning på att väva samman kultur, historia och språklig integration i Öresundsregionen under 2024.

Glimmingehus slott

Glimmingehus i sydöstra Skåne är Nordens bäst bevarade medeltida borg. Mer detaljerad information om vårt besök där kommer senare.

Här hittar du allmän information om Glimmingehus, bland annat entréavgifter »

Detta är en medlemsaktivitet

Evenemanget är öppet för alla medlemmar i Skruv. Som gäst är du välkommen att vara med på våra historiska studiebesök en gång utan kostnad. Vill du delta fler gånger, förutsätter vi att du löser medlemskap. Tillsammans kan vi skapa ännu fler och bättre aktiviteter!

Se evenemanget på Facebook »

Idé, planering och genomförande: Niklas Bönnemark.
Svensk text i inbjudan: Niklas Bönnemark.
Rysk översättning av inbjudan: Niklas Bönnemark.
Redigering av inbjudan och marknadsföring: Niklas Bönnemark.

medeltida borg med tecknad bakgrund
Glimmingehus slott, Historien runtomkring oss. Foto: Hesekiel/CC BY-SA 4.0 DEED.