Kolokoltjik

Skruvs barnverksamhet

Ryskspråkigt center för komplementär utbildning för rysktalande barn i Sydsverige

Skruvs ryska barnverksamhet (“Kolokóltjik”) är ett center för komplementär utbildning för rysktalande barn i Sydsverige. Centret ingår i den ideella föreningen Skruv och är öppet för barn i åldern 1 till 18 år som har ryska som umgängesspråk.

Målet för centret är att skapa förutsättningar för en harmonisk, allsidig utveckling av barnens färdigheter, inte bara när det gäller språket. Vi undervisar barnen i ryska språket samt ryska traditioner och kultur, skapar förutsättningar för att använda och utveckla ryskan och vägleder rysktalande barns föräldrar.

För mer information kontakta samordnaren för verksamheten Nuria Bönnemark på e-postadress deti@skruv.org eller telefon 076-224 82 64.

”Vi är mycket nöjda med lektionerna och resultatet. Vår lille knatte pratar och vill prata ryska! Olga Aleksejevna förbereder sig för varje lektion noggrant och genomför lektionerna professionellt – på högsta nivå! Allt är mycket genomtänkt! Vi föräldrar får alltid många intressanta idéer om hur vi kan leka med barnet hemma och utveckla både ryskan och motorik, musikaliskt intellekt och kreativitet. Vi kommer gärna varje söndag med hela familjen. Vi är mycket glada att Skruvs barnverksamhet finns i Malmö och med så duktiga pedagoger!”

barn som ritar och skriver

E-bibliotek

Skruvs barnverksamhet deltar i utbildningsprojektet ”Elektrónnaja bibliotéka” (’E-biblioteket’) med stöd av ryska federala organisationen Rossotrudnitjestvo och Stödsystemet för ryska skolor i utlandet.

Nu kan vi läsa ryska böcker och programböcker på elektroniska medier (datorer och surfplattor). När vi har registrerat dig får du ett mejl med användarnamn och lösenord för att komma åt det elektroniska biblioteket på länken https://rusch.litres.ru/ .

Du kan registrera ditt barn genom att skriva till kolokoltjik@skruv.org.

Om du har två barn som går på Skruvs barnverksamhet, måste du skicka två olika e-postadresser.

Följ Skruvs ryska barnverksamhet i sociala medier