logo

Promenadpicknick i Dalby Söderskog (Lund) 18 maj 2024

Skruv ordnar utflykt till nationalparken Dalby Söderskog.

Nationalparken Dalby Söderskog, Dalby hage, Dalby (samling vid entrén)
Lördag 18 maj 2024 kl 14.30–16.40

Dalby Söderskog är Europas minsta nationalpark, en liten pärla som bjuder på frodig grönska och fågelsång. På våren täcks marken under trädkronorna av vita, gula och blåa sippor, ofta tillsammans med rosalila hålnunneört och orkidén Sankt Pers nycklar.

Vi samlas vid entrén till nationalparken kl 14.30. Genom den vildvuxna skogen väljer vi att gå Kroppekärrsrundan, som är 2,3 km lång och som tar oss runt hela nationalparken. De norra delarna är inte lika välbesökta och brukar ge möjlighet till lugn och ro även under nationalparkens högtidsstund, vårblomningen. Det kan vara lite blött på stigen, så man bör man ha grova skor eller stövlar.

På vägen stannar vi och har picknick, så ta gärna med något som du vill äta och dricka, och något att sitta på. Tänk på att det är förbjudet att elda i nationalparken.

Språk (introduktion och allsång): svenska, ryska.

Evenemanget är gratis, öppet för alla oavsett ålder och modersmål. Ingen föranmälan krävs. Picknicken äger rum oavsett väder.

Evenemanget är öppet för både medlemmar och icke-medlemmar. Passa gärna på att betala medlemsavgiften till föreningen (kontant eller Swish).

Se även evenemangets Facebooksida »

Idé, planering och genomförande: Skruvs styrelse.

Förslag till resväg

Resa från Lund

Från Lund C går buss 159 kl 14.00 mot Dalby. Ankomst till hållplats Dalby Söderskog 14.24. Återresa kl 16.44, ankomst till Lund C kl 17.10.

löpare på ett motionsspår i en park
Höst i Bulltoftaparken. Foto: Niklas Bönnemark.