logo

Filmkväll i Malmö: Göken

Skruv ordnar filmkväll i Malmö.

Länsstyrelsens hörsal, Kungsgatan 13, Malmö
Onsdag 22 oktober 2003 kl 18.45

Så är det åter dags för en filmvisning som sker på stor duk (3×2 m) med extremt bra bild och ljud, det är med andra ord riktig biokänsla. Filmen vi visar denna gång blir dramakomedin Kukusjka (Göken) av regissören Aleksandr Rogozjkin från 2002. Filmen har blivit belönad med många prestigefyllda priser och är mycket sevärd. Handlingen utspelar sig 1944 i Finland. Wille och Ivan, som kämpar på var sin sida i kriget, lyckas ta sig fria, och samiska Anni ger dem båda skydd på sin gård. Soldaterna är långt hemifrån och vet inte att det redan slutits fred mellan Finland och Sovjetunionen. För Anni är soldaterna inte fiender utan bara män. Och alla tre talar olika språk…

Filmen är på ryska men även de med små kunskaper i ryska språket tror jag kan följa med i handlingen. Det är dessutom ett utmärkt sätt att bättra på språkkunskaperna. Filmen är 1 timme och 40 minuter lång.

Förslag till andra filmer att visa, gärna med svensk text, tar jag emot med tacksamhet.

Medlemskap kostar 200 kr, och medlemsavgifter som betalas nu fram till årsskiftet gäller hela 2004. Heltidsstuderande, pensionär eller familjemedlem betalar 100 kr.

Väl mött!

För filmgruppen
Jakob Rydinger

biopublik framför duken
Filmkväll i Skruv 26 februari 2003. Foto: Niklas Bönnemark.