logo

Träff i bokklubben i Malmö: Turgenjev

Dags för ännu en träff i Skruvs bokklubb. Den här gången dyker vi ner i Ivan Turgenjevs värld.

Sal 309, Studiefrämjandet, Ystadsgatan 53, Malmö
Lördag 3 maj 2024 kl 18.30–20.15

I bokklubben bekantar vi oss med verk av författare från Norden, Ryska riket, Sovjetunionen och de nu självständiga staterna som ingick i Sovjet. Det kommer inte att bli någon jobbig läsning, vi lovar. 🤪

Träff nr 5 i Skruvs bokklubb

På denna träff i bokklubben kommer vi att dyka ner i Ivan Turgenjevs (Turgenevs) värld, en av Rysslands största författare under 1800-talet, vars verk är aktuella än idag.

Vi kommer att diskutera hans berömda roman Fäder och söner, som utforskar konflikten mellan generationer och förkroppsligar dramat med innovativa ideal i mötet med bestående traditioner. Denna roman tar oss inte bara in i de djupaste lagren av den tidens ryska själ, utan väcker också eviga frågor om värdet av och krocken mellan kulturella och sociala strävanden.

Därefter kommer vårt samtal att handla om Turgenjevs mindre kända men inte mindre betydelsefulla novell Klockan. I denna novell får läsaren ta del av huvudpersonens intima upplevelsevärld, genom vars prisma man kan se en bred palett av mänskliga känslor och öden.

Förutom att diskutera specifika verk kommer vi också att prata om Turgenjevs liv och verk i allmänhet. Turgenjev var en författare vars arbete var oupplösligt kopplat till de akuta sociala problemen under hans tid, och han kunde med fantastisk precision förmedla nyanserna i mellanmänskliga relationer och sina karaktärers inre värld, vilket gör hans texter odödliga.

Vi är säkra på att en sådan fördjupning i ryska klassiker kommer att öppna nya horisonter för dig och ge dig möjlighet att djupare förstå inte bara historien utan också samtiden. Häng med oss när vi tillsammans utforskar Turgenjevs fantastiska arv och dess obestridliga inverkan på litteratur och kultur.

framsidor på böcker

Program

  • Fika
  • Kort föredrag och samtal om dagens ämne
  • Planering av kommande träffar och böcker.

Språk: ryska och svenska.

Detta är en medlemsaktivitet

Evenemanget är öppet för alla medlemmar i Skruv. Som gäst är du välkommen att vara med en gång på någon av våra medlemsaktiviteter. Vill du delta fler gånger, förutsätter vi att du löser medlemskap. Tillsammans kan vi skapa ännu fler och bättre aktiviteter!

Anmälan till Bokklubben

En anmälan per person. Om du vill anmäla flera personer, fyller du i formuläret flera gånger.

Om du redan har varit med i bokklubben, är du redan anmäld. Du behöver inte anmäla dig en gång till.

Det här är ett arrangemang av Skruv i samarbete med Studiefrämjandet.

Idé och genomförande: Valeriya Lindström.
Planering: Valeriya Lindström, Niklas Bönnemark.
Rysk text i inbjudan: Valeriya Lindström.
Svensk översättning av inbjudan: Niklas Bönnemark.
Redigering av inbjudan och marknadsföring: Niklas Bönnemark, Valeriya Lindström.

I samarbete med

Логотип Studiefrämjandet
människor på stolar och soffor
Träff i bokklubben i Malmö 3 maj 2024. Foto: Niklas Bönnemark.