logo

Picknick i Malmö med tema Sofia Rotaru

Skruv inbjuder till picknick i Kroksbäcksparken i Malmö. Temat är den sovjetiska och ukrainska sångerskan Sofia Rotaru.

Kroksbäcksparken, Malmö (samling mellan de stora kullarna)
Tisdag 9 augusti 2022 kl 17.30–20.00

Sofía Rotáru är en av superstjärnorna i den sovjetiska, senare den ukrainska, underhållningsbranschen. Hennes 75-årsdag infaller i början av augusti. På picknicken får vi höra några av Sofia Rotarus typiska och otypiska sånger och lära oss lite om hennes karriär.

Med de sju kullarna i sin södra del är Kroksbäcksparken ett välkänt landmärke i Malmö. Parken anlades på 1970-talet samtidigt som bostadsområdena Kroksbäck och Holma byggdes. Den anlades på jordbruksmark, och av schaktmassorna från bostadsbyggandet skapades de för parken så karakteristiska kullarna. Läs mer om parken på malmo.se »

Under del 2 av picknicken gör vi som vi brukar: vi spelar kubb, och vi sjunger allsång på svenska och ryska.

Under hela picknicken äter vi och dricker, så ta med fika eller kvällsmat efter eget önskemål samt något att sitta på, så ses vi!

Parken ligger mellan Holma och Kroksbäcksskolan. Närmaste gatuadress: ca 150 m nordväst om Påskliljegatan 41, ca 200 m öster om Hyllievångsvägen 5.
Platsen ligger mitt emellan hållplatserna Malmö Kroksbäck (buss 10) och Malmö Holma (buss 6). Från Hyllie station är det ca 15 minuters gångväg.

Språk (introduktion, kubb och allsång): svenska, ryska.

Evenemanget är gratis, öppet för alla oavsett ålder och modersmål. Ingen föranmälan krävs. Picknicken äger rum oavsett väder.

Picknicken är öppen för både medlemmar och icke-medlemmar. Passa gärna på att betala medlemsavgiften till föreningen (kontant eller Swish).

Idé, planering och genomförande: Skruvs styrelse.

Se även evenemangets Facebooksida »

I picknicken deltog 5 personer.

Några av låtarna som spelades var: Lavánda, Odná kalýna, Deine Zärtlichkeit, Verund pe la mindr’ aseară (från 1966) och Ja zje jegó ljubíla.

flagga och papper med bild i högt gräs
Picknick med tema Sofia Rotaru, som nyligen fyllde 75 år. Foto: Niklas Bönnemark.