logo

Skruv provar surströmming i Helsingborg 17 augusti 2024

Traditionellt börjar årets produktion av surströmming säljas tredje torsdagen i augusti. Skruv firar surströmmingspremiären med att provsmaka denna matvara.

Rosenträdgården, Drottning Margaretas gata, Helsingborg
Lördag 17 augusti 2024 kl 17.00–19.30

Strömming är sill som fångas i Östersjön, norr om Kalmar.

Surströmming är strömming som saltas lätt och får jäsa i konservburk. Surströmmingen är en kvarleva från en gammal metod att konservera fisk. Den var vardagskost för bönderna vid Bottenviken och användes mycket som matsäck vid jakt och resor.

Detta är en medlemsaktivitet

Evenemanget är öppet för alla medlemmar i Skruv. Som gäst är du välkommen att vara med en gång på någon av våra medlemsaktiviteter. Vill du delta fler gånger, förutsätter vi att du löser medlemskap. Tillsammans kan vi skapa ännu fler och bättre aktiviteter!

Till surströmmingen erbjuder vi de klassiska tillbehören mandelpotatis, hackad lök, gräddfil, kokt ägg och tunnbröd. Läs mer om tillbehören här »

Dessutom kommer vi att erbjuda löksill (som alternativ till surströmmingen, eller som tillbehör).

En av de mest populära dryckerna till surströmming är mjölk, och det kommer att finnas. Läs mer om drycker till surströmming »

Språk: svenska, ryska.

Måltiden kostar 100 kr per person och betalas när du anmäler dig. Du anmäler dig i Skruvs webbutik via knappen ”ANMÄLAN” nedan.

Barn under 12 år är välkomna att delta i vuxens sällskap utan kostnad och utan föranmälan. För att kunna planera inköpen behöver vi ha din anmälan senast 13 augusti.

Evenemanget äger rum oavsett väder. Läs mer om Rosenträdgården här »

På ryska kan man läsa om surströmming på Svenska institutets webbplats här »

Regler vid biljettköp

Obs! När betalningen är gjord får du en bekräftelse med referensnummer via e-post. Uppge detta nummer när du kommer till evenemanget.

Biljetterna är inte personliga, så en konsument som inte själv kommer att utnyttja en köpt biljett har rätt att sälja denna vidare. En bokning kan ångras fram till dess att betalning har skett. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller ej vid köp av evenemangsbiljetter. När betalning har skett är du som kund därför bunden av ditt köp.

Köpt biljett återlöses ej, med undantag för om evenemanget ställs in. Kunden skall i dessa fall senast en (1) månad från evenemangsdatumet/dagen då evenemanget skulle ha varit, meddela sitt anspråk på återbetalning till den organisation varifrån biljetten köpts. Detta gäller både vid inställt evenemang och i de fall då biljett makulerats och kunden har haft rätt till återbetalning.

Kunden ansvarar själv för att kontrollera att föreställning ej är inställd eller flyttad.

Det kan finnas andra, eller ytterligare lagar och regler som gäller för köp som genomförs av konsumenter. För mer information om dina rättigheter som konsument hänvisar vi dig till Konsumentverket, se www.konsumentverket.se.

Se även evenemangets Facebooksida »

Idé: Föräldrar på Skruvs barnverksamhet i Helsingborg.
Planering och genomförande: Niklas Bönnemark.

gul och röd konservburk med surströmming på en vit kvadratisk tallrik
Surströmming. Foto: Paul Einerhand/Unsplash.