Tipsrunda i Lund 19 februari 2022: ”Lätt som en plätt”

Skruv inbjuder alla medlemmar och andra intresserade till en tipsrunda.

Botaniska trädgården, Östra Vallgatan 20, 223 61 Lund
Lördag 19 februari 2022 kl 14.30–ca 15.30

Vi går en tipsrunda i Botaniska trädgården och svarar på frågor på temat mat och dryck från Sverige, Ryssland, Ukraina och Vitryssland/Belarus. Frågorna är anpassade för vuxna och tonåringar, men på promenaden kan alla delta oavsett ålder.

I rundan ingår 13 frågor. Den som svarar rätt på flest frågor vinner en bok om typiskt svenska fenomen, Tacos, tvättstuga och tack för senast av Mattias Axelsson. Boken riktar sig till såväl nya som etablerade svenskar med intresse för den svenska kulturen i praktiken. Så här förklaras tipsrunda (tipspromenad) i den boken:

På barnkalas, släktfester eller på idrottsdagar förekommer inte sällan en tävling där deltagarna ska gå en snitslad bana och svara på frågor med färdiga svarsalternativ (märkta med 1 x 2): en tipspromenad. Den som får flest rätt svar vinner. Om två deltagare hamnar på samma antal rätt avgör en utslagsfråga. En sådan handlar ofta om att gissa mängden av något (till exempel ärtor) i en burk. Det är absolut förbjudet att fuska genom att använda mobilen för att söka efter svaret.

Avgift: 40 kr (gratis för medlemmar).

Alla är välkomna! Ingen föranmälan krävs. Efter tipsrundan samlas alla som vill umgås på Kafé Botan eller något annat kafé i närheten.

Se även evenemangets Facebooksida.

Det här är ett Skruvevenemang.
Idé och genomförande: Niklas Bönnemark.

människor som går på en stig i en park
Studiebesök i Lunds botaniska trädgård 17 september 2017. Foto: Niklas Bönnemark.