Utflykt till julmarknaden i Simrishamn

2 december
2007
Följ med Skruv till Simrishamn på Österlen! Söndagen den 2 december åker vi till Simrishamn och besöker Österlens museum, där det ordnas traditionell julmarknad och julstök.

Samling på Malmö Centralstation
Söndag 2 december 2007 kl 09.00

Museets chef Lena Alebo tar emot oss och ger en introduktion till julmarknaden. Därefter får vi se hur man lagade julmat i Sverige förr i tiden, vi får höra julberättelser och titta in i äppelverkstaden. Det kommer också att finnas försäljning av julsaker.

Efter besöket på museet tar vi en kort promenad genom staden till restaurang Måns Byckare, där vi äter lunch. Därefter blir det en stunds tillfälle att titta på staden och besöka några av butikerna, som är öppna med anledning av att det denna dag är skyltsöndag, innan vi tar tåget tillbaka till Malmö.

Tider

09.00   Samling på Malmö Centralstation, på perrongen vid pågatåget som avgår 09.15
11.00   Besök på Österlens museum
13.30   Lunch på Måns Byckare
15.23   Pågatåg från Simrishamns station
16.55   Ankomst till Malmö C

Pris

I deltagaravgiften, som är 170 kr, ingår entré till museet och lunch på Måns Byckare. Deltagaravgiften betalas kontant till Skruv på tåget.

För vuxna som inte är medlemmar i Skruv tillkommer en avgift på 50 kr. (Medlemskap kan lösas i samband med utflykten.) Barn t.o.m. 12 år har rabatt. Detaljer om detta fås av Niklas Bönnemark (se nedan).

Enkel resa från Malmö till Simrishamn kostar 67 kr (med Skånetrafikens rabattkort). Var och en löser biljett till Simrishamn innan vi samlas på perrongen på Malmö C.

Anmälan

Anmäl dig/er senast fredagen den 23 november på e-post eller till Niklas Bönnemark på telefon.

gruppfoto
Skruvs utflykt till Simrishamn 2 december 2007. Foto: Zinaida Bergström.