vuxna och barn ombord på ett fartyg
Fregatten Sjtandart i Köpenhamn. Foto: Marina Pavlova Kjems.

10 oförglömliga besök med Skruv i Köpenhamn

Skruv har varit i Köpenhamn ett otal gånger genom åren. Vi har varit där som deltagare och publik i festivaler och andra kulturella evenemang, seminarier och konferenser, arrangerade av organisationer baserade i Danmark. Vi har också haft egna Skruvevenemang där, såsom studiebesök, styrelsemöte och picknick.

Här är 10 exempel på vad vi har gjort i ”Köpendanmark”. Du hittar fler på den här sidan.

Skruv besöker ryska och ukrainska platser i Köpenhamn

Lördagen den 1 december 2001 anordnar Skruv en resa till Köpenhamn, där vi besöker Ukrainas ambassad, rysk-ortodoxa Alexander Nevskijkyrkan, den nyöppnade ryska restaurangen Izbushka, mat- och souveniraffären Rusland samt Ryska centret för vetenskap och kultur.

Läs mer »

Skruv besöker Köpenhamn

Skruv åker till Köpenhamn lördagen den 26 mars (påskafton) för att besöka biblioteket på Ryska centret för vetenskap och kultur. Efter besöket där tar vi en kopp te eller kaffe på något kafé. Vi passar också på att besöka en eller två ryska affärer och avslutar besöket med att äta en bit mat eller dricka något gott på en rysk restaurang.

Läs mer »
modern museibyggnad sett utifrån

Besök på Chagallutställning i Köpenhamn

Följ med Skruv till konstmuseet Arken i Ishøj söder om Köpenhamn! Där visas nu en utställning av Marc Chagalls konst (målningar, teckningar, grafik och skulpturer) med namnet ”Chagall – kärlekens universum”. De 186 konstverken presenterar Chagalls kulturella öppenhet, religiösa tolerans och kärlek till livet.

Läs mer »
gruppfoto
barn som framträder på en scen

Picknick och instameet i Köpenhamn

Skruv bjuder in till en picknick och instameet i Köpenhamn. Följ med på föreningens utflykt till en del av Köpenhamn där man kan se inflytande både från Sverige, Ukraina och Ryssland!

Läs mer »
vuxna och barn ombord på ett fartyg
Niklas Bönnemark

Niklas Bönnemark