logo
möte med människor som sitter vid ett bord
Bokpresentation i Skruv 28 augusti 2010. Foto: Niklas Bönnemark.

Skruv 20 år

10 oförglömliga tillfällen i Skruvs litteraturklubb

Genom åren har Skruv ordnat föredrag, poesiaftnar och författarträffar. Skruvs litteraturklubb, som bildades 2009, har samlats för att diskutera sina nya dikter eller prosastycken och för att lära sig tekniken att skriva. De senaste åren har litteraturklubben legat nere, men kanske kan verksamheten komma i gång igen under hösten 2021.

På litteratursidan kan du läsa mer om Skruvs litteraturklubb och dess tidiga historia, och se alla våra litterära evenemang.

Författarkväll i Malmö

Lördagen den 29 augusti ordnar Skruv en författarkväll med Lena Shatskikh, författare, poet och översättare, medlem i Rysslands Författarförbund. Lena är bosatt i Moskva och speciellt inbjuden av Skruv för att medverka vid detta evenemang.

Läs mer »

Skruvkafé i Malmö: Pusjkin/ skördefest

Söndagen den 18 oktober ordnar vi ett Skruvkafé på temat Pusjkin/ skördefest. Lidia Elfstrand och Sara Gradlander leder Skruvkaféet med inslag av Pusjkin (som föddes för 210 år sedan) och hösten. Vi får smaka pajer med naturens gåvor, olika inläggningar med mera.

Läs mer »
möte med människor som sitter vid ett bord

Boksläpp: Skruvs första bok

Lördagen den 28 augusti 2010 utkommer boken Från hjärta till hjärta. Boken består av dikter och noveller på ryska och svenska skrivna av deltagarna i Skruvs litteraturcirkel. I boken medverkar dessutom två hedersgäster, Maxim Zamsjev, chefredaktör för tidskriften Rossijskij kolokol (”Rysslands klocka”), och Jelena Sjatskich (Lena Shatskikh), författare och översättare, medlem i Rysslands Författarförbund.

Läs mer »
människor som sitter i en sal och lyssnar på en man som står
en man som framträder inför publik

Författarträff i Malmö, tema Marina Tsvetajeva

Välkommen till en kväll i den ryska poesins tecken! Skruvs Litteraturklubb inbjuder till en författarträff ägnad minnet av den ryska poeten och författaren Marína Tsvetájeva (1892–1941), en av de främsta representanterna för den ryska poesins silverålder.

Läs mer »
Picture of Niklas Bönnemark

Niklas Bönnemark