Kolokoltjik

ESC-sångerskan Zlata Ognevitj från Ukraina besöker barnverksamheten i Malmö

Nu i helgen, under lektionen i ryska, har barnen i grupperna för skolåldern (Kolosók" och "Rosínka") och deras föräldrar en unik möjlighet att träffa en av artisterna som tävlar i Eurovision Song Contest.

ABF, Spånehusvägen 47, Malmö
Söndag 12 maj 2013 kl 09.45

Det är ingen hemlighet att årets Eurovision Song Contest hålls i Malmö. Mycket snart kommer företrädare för Ryssland, Ukraina och Vitryssland att kämpa för att nå finalen i tävlingen. Vem hejar du på?

Vi har lyckats komma i kontakt med den ukrainska delegationen och bjuda in sångaren som företräder Ukraina vid ESC – Zlata Ognevitj (Ohnevytj) att besöka oss. Och denna söndag väntar vi på att hon ska besöka oss! Därför måste vi förbereda oss väl.

Vi inbjuder barn och föräldrar i grupperna Kolosok och Rosinka att delta som journalister i en presskonferens med Zlata.
För att göra detta behöver ni:

  1. läsa informationen om Zlata och lyssna på låten som hon kommer att sjunga på ESC
  2. komma med 5 intressanta/ovanliga frågor till Eurovisiondeltagaren från Ukraina Zlata Ognevitj
  3. tänka er in i rollen som journalist (säg ert namn och berätta vilken tidning/radiostation/TV-kanal du kommer från), rita dig en namnskylt
  4. komma ihåg att välja lämpliga kläder: strikt, snyggt, formell affärsstil
  5. rita runt din handflata med en penna 2 gånger på färgat papper (för att få 2 handflator), skriv en önskan om Zlata på varje handflata, klipp ut och ta med båda handflatorna till lektionen – för att göra en affisch tillsammans med andra
  6. komma till lektionen i förväg.

Det är vanligt att ta emot artister med blommor, och det kommer att vara jättebra om ni kan lägga till egna buketter i buketten som vi köper från lärarna på barnverksamheten.

Presskonferensen pågår i 20 minuter. Det kan också komma riktiga svenska journalister, som kommer att filma och fota. Därför får inte deltagarna ta bilder under själva konferensen. Efter presskonferensen är det möjligt att ta en bild med Zlata, få en autograf och önska henne lycka till.

Framträdande av teatergruppen

På vår lilla låtsaspresskonferens kommer vår teatergrupp att framträda inför Zlata. Vi kommer att sjunga Gostjusjki i blåa dräkter. Se därför till att barnen är förberedda på framträdandet: Pojkarna i mörka sportbyxor utan mönster, helst mörkt ombyte. Jag delar ut skjortor och bälten. Flickorna i vita blusar, vita strumpbyxor och ett ljus ombyte, två flätor. Jag delar ut klänningar och huvudbonader (kokósjnik).

Artikel ur Skånska Dagbladet 13 maj 2013

tidningsartikel
Zlata i Skånska Dagbladet den 13 maj 2013.
tidningsartikel
Zlata i Skånska Dagbladet den 13 maj 2013.
gruppfoto
Zlata Ognevitj (Ohnevytj) besökte Skruvs ryska barnverksamhet 12 maj 2013 i samband med att hon representerade Ukraina i Eurovision Song Contest i Malmö. Foto: Alevtina Nagel.