Kolokoltjik

Högtidlig invigning av Skruvs barnverksamhet i Helsingborg

Skruvs barnverksamhet öppnar en avdelning i Helsingborg.

Studiefrämjandet, Stortorget 17, Helsingborg
Lördag 2 september 2023 kl 13.30

Verksamheten kommer att äga rum i Helsingborgs centrum.

Håll utkik efter information på webben och i våra sociala medier.

Antagningen är öppen nu. Du kan anmäla ditt/dina barn via länken:

Skruvs barnverksamhet

Sedan 2008 ordnar Skruv barnverksamhet (Kolokóltjik) i Malmö, och från 2021 finns även en avdelning i Lund. Helsingborgsavdelningen av Skruvs barnverksamhet blir vår tredje. Barnverksamhetens historia inleddes 2003 i Lund, där vi ordnade verksamhet för rysktalande barn fram till 2006. Läs mer om barnverksamheten tidigare genom åren här »

Invigningstal av Skruvs ordförande Niklas Bönnemark

Hej alla barn och föräldrar! Kära ledare och gäster!

Låt oss göra en annorlunda resa tillsammans!

Mitt namn är Niklas Bönnemark, och jag är ordförande i Skruv. Jag har haft turen att få vara en del av den fantastiska resa som Skruvs barnverksamhet har gjort genom åren.

För 20 år sedan, 2003, var jag en av dem som var med och startade barnverksamheten i Lund. Vi skapade en speciell plats för barn och deras familjer att lära sig ryska språket och kulturen. Efter tre framgångsrika år (och en kort paus på två år) flyttade vi till Malmö 2008 och fortsatte vårt äventyr. Barnverksamheten fick namnet Kolokóltjik, och sedan dess har barnen kommit dit en gång i veckan.

Förrförra året var det med stor glädje som vi öppnade en ny avdelning av barnverksamheten i Lund. Och idag har vi samlats här i Helsingborg för att öppna ett nytt kapitel i historien om kunskap och kreativitet för barn och deras familjer.

Vår verksamhet vänder sig till familjer där minst en av föräldrarna talar ryska. Här kan våra barn använda det ryska språket i alla dess former – prata, sjunga, dansa, läsa och utforska världen tillsammans med nya vänner. Det är ett språkbad, där de inte bara lär sig teori utan också praktik. Men kom ihåg att föräldrarna har en viktig roll att spela i sina barns språkutveckling, och det försöker vi stödja er i.

Barnverksamheten är en del av föreningen Skruv, som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för både barn och vuxna. Vi är en stor familj som värdesätter gemenskap och utbildning.

Så det är med glädje och stolthet som jag förklarar Skruvs barnverksamhet i Helsingborg invigd! Låt oss skapa underbara minnen tillsammans, lära oss och växa tillsammans i det ryska språkets och den ryska kulturens underbara värld.

Låt oss se fram emot en spännande framtid tillsammans!

surfplatta framför ett torg
Helsingborg. Foto: Niklas Bönnemark.