folk som har picknick på en strand
Picknick i Ängelholm 2 juli 2011. Foto: Irina Ermolaeva.

4 oförglömliga nationaldagar med Skruv

Alla "våra" fyra länder firar sina nationaldagar under sommaren: Sverige 6 juni, Ryssland 12 juni, Vitryssland/Belarus 3 juli och Ukraina 24 augusti. Vid flera tillfällen har vi uppmärksammat dessa dagar på Skruvs evenemang.
människor som spelar kubb på en gräsmatta
Skruvs picknick 30 juli 2011. Foto: Niklas Bönnemark.

Ukrainas nationaldag 2011

Den tredje och sista picknicken för sommarsäsongen 2011 höll vi i Lunds stadspark. Där uppmärksammade vi Ukrainas nationaldag och spelade kubb.

Läs mer »

Rysslands nationaldag 2014

I samband med Rysslands nationaldag 2014 ordnade Skruv en dag med ryska romanser i Malmö. Irina Dolgova framförde sånger, och vi bjöds också på några glada musikaliska överraskningar. På programmet står även läsning av dikter av Pusjkin och andra poeter. Det fanns också försäljning av varor från den ryska affären Baraban och det ryska bageriet Karamel.

Läs mer »

fem kvinnor som står bredvid varandra på en scen och ler
Irina Dolgova och Skruvs sånggrupp Slavenka 8 juni 2014. Foto: Niklas Bönnemark.

Vitrysslands/Belarus nationaldag 2011

I juli 2011 ordnade vi picknick i Ängelholm, på en av Skånes bästa badstränder. Där passade vi på att både ta ett dopp och att fira Vitrysslands/Belarus nationaldag.

Läs mer »

Sveriges nationaldag 2009

På Sveriges nationaldag 2009 samlades vi på Gröningen i Helsingborg. Där invigde vi Skruvs kubbspel, som sedan dess har använts på picknickarna varje år.

Läs mer »

människor som står upp och sjunger utomhus
Skruvs picknick i Helsingborg 6 juni 2009. Foto: Nuria Bönnemark.
Niklas Bönnemark

Niklas Bönnemark